Este o reteta de gogosari dulci-acrisori care cu siguranta va fi pe gustul multora. Nu este nici foarte acra, nici foarte dulce si ce i mai important este ca raman tari.
Ingrediente Gogosari dulci-acrisori
Gogosari
radacina si frunze de telina
hrean
morcov
varza rosie
conopida
cateva boabe de struguri(eu prefer rosii)
piper
boabe de mustar
foi de dafin
Ingrediente pentru 6 litri de apa
1 kg otet pentru muraturi
1 kg zahar
6 linguri sare grunjoasa pentru muraturi
2 plicuri pikant fix
Mod de preparare Gogosari dulci-acrisori
Spalam toate legumele, le curatam de coaja si seminte, le taiem, apoi le asezam in borcanele bine spalate si uscate. Adaugam cateva foi de dafin, boabe de mustar si piper.
Amestecam bine intr-o cratita otetul, apa, sarea, plicurile de pikant fix si zaharul, apoi punem la foc si lasam sa dea in cateva clocote. Aceasta compozitie o turnam fierbinte (punem cate un polonic, incet pentru a nu se sparge borcanele) peste legumele din borcane si sigilam imediat cu capace.
Este de preferat sa fie pastrate la loc ferit de caldura foarte mare si lumina.
Incearca si aceasta reteta video