Pare indepartata luna septembrie, luna ideala pentru a pune la murat gogonelele, dar mai bine sa stiti reteta dinainte. Gustul sarat si chiar usor picant este ideal pentru fripturile din sezonul rece.
Mod de preparare
Se pun frunzele de telina, cimbrul, o frunza de dafin, doua frunze de visin, marar, 2-3 bucati de hrean curatat. Apoi, se adauga gogonele si ardeiul iute. Deasupra, se pun frunzele de visin, inca o frunza de dafin si cateva bucati de hrean.
Se pune apa la fiert cu boabe de mustar si de piper, plus o lingura de sare. Cand a dat apa in clocot, se ia de pe foc si se pune peste gogonele, lasandu-se in jur de 20 de minute. Dupa ce intra apa in ele, se toarna si restul de apa. Borcanele pentru gogonelele murate se sigileaza si se depoziteaza intr-o camara intunecoasa si racoroasa.
Lista ingredientelor si cantitatile o gasiti pe KFETELE.RO.