Dulceata de visine. Cea mai simpla reteta!

17 iulie 2014,

Va recomandam o reteta de sezon: Dulceata de visine.

 

Ingrediente Dulceata de visine

visine

zahar

 

 

Mod de preparare Dulceata de visine

Se spala visinele, se scot samburii si se pun pe o sita sa se scurga, dupa care se cantaresc. Adaugam apoi o cantitate de zahar egala cu cea a visinelor rezultata dupa scoaterea samburilor. Se lasa la rece cateva ceasuri, chiar o noapte. A doua zi, visinele se pun la fiert, la foc mic. Din cand in cand, se mai scutura cratita. Pe masura ce se formeaza spuma, se indeparteaza cu varful unei linguri. Dulceata trebuie sa fiarba repede pentru ca fructele sa nu-si schimbe culoarea. Se lasa sa se raceasca in cratita, pe care o acoperim cu un servet umed. Daca dulceata mai lasa zeama, se pune din nou pe foc, pana scade. Apoi se verifica din nou si daca nu mai are zeama se pune in borcane curate si uscate.

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita