Anisoara67 a trimis o reteta delicioasa de Dulceata de visine.
Ingrediente Dulceata de visine
(cca 6 borcane de 400 g): 2 kg de visine foarte coapte, 2 kg de zahar
Mod de preparare Dulceata de visine
Se spala bine visinele, se curata de codite si samburi, apoi se asaza intr-un vas impreuna cu zaharul si se lasa cateva ore, de preferat de pe o zi pe alta, sa-si lase sucul.
Se pune apoi cratita pe foc mic amestecandu-se din cand in cand, pana se dizolva tot zaharul. In momentul in care se formeaza spuma, aceasta se indeparteaza cu o spumiera.
Dulceata este gata atunci cand picurand putin sos pe o farfurie rece, picatura ramane bombata si nu se prelinge. Daca sosul se prelinge, mai fierbeti dulceata in continuare pana ce obtineti consistenta dorita. Dulceata devine legata cand este rece si trebuie sa avem grija sa nu o fierbem prea mult.Se poate adauga la fiert si un baton de vanilie, dulceata va capata o arome deosebita.