Dragi mamici, a venit vara, sezonul trandafirilor si al duceturilor de tot felul, asa ca va propun azi o combinatie intre cele doua: dulceata de trandafiri! Este una dintre preferatele mele si sper sa va aduca si voua aminte de copilarie, de vacantele petrecute la bunici, sau, de ce nu, de momentele frumoase petrecute alaturi de mama, cand o ajutati sa culeaga si „tina evidenta” trandafirilor pentru ca dulceata sa iasa perfecta!
Ingrediente:
120 de trandafiri de dulceata;
1 pliculet zahar vanilat;
1 lingurita sare de lamaie.
Pentru sirop:
1 l apa;
1 kg zahar.
Mod de preparare:
Se pune apa la fiert cu zaharul, se amesteca, apoi se asteapta pana se incheaga siropul.
Se desprind petalele de trandafir, se freaca cu sarea de lamaie, apoi se adauga peste sirop si se amesteca in continuu. Se lasa la fiert in jur de 20 de minute la foc mare.
Atentie!
Petalele de trandafir trebuie adaugate peste sirop inainte ca acesta sa se inchege prea tare, deoarece acestea trebuie sa fiarba in sirop, iar daca le punem prea tarziu, pana vor fierbe petalele siropul se va zaharisi.
Cand dulceata este gata se adauga zaharul vanilat, se amesteca si se mai lasa 30 de secunde pe foc pentru a-i da aroma.
Dupa racire, dulceata se pune in borcane curate, spalate si uscate in prealabil.
Se serveste pe paine sau cu lingurita si se mananca pe saturate, pana…se goleste borcanul! 🙂
Pofta buna!