Nectar din caise

02 iulie 2013,

Iata o noua reteta la Concursul nostru trimisa de Anisoara67: Nectar din caise. Participa si tu cu retetele tale de suflet AICI! Poti castiga o masina de facut paine sau un storcator de fructe.

 

Ingrediente

2 kg caise foarte coapte si sanatoase, 1 kg zahar, 1 l apa

 
Mod de preparare
1. Se spala caisele cu apa rece apoi se rup in jumatati si se indeparteaza samburii. Se pun intr-o cratita cu fund dublu apoi se adauga apa si se fierb in clocote, la foc domol cca 30 minute, dupa care se scurg de sucul lasat si se paseaza caisele (sau se paseaza cu blenderul)
2. Caisele pasate se amesteca cu sucul scurs, se adauga si zaharul apoi se pun din nou la fiert, cca o ora, la foc domol amestecand din cand in cand.
3. Nectarul fierbinte se toarna in sticle curate si uscate cu filet, apoi se etanseizeaza cu capace si se aseaza una langa alt intr-o oala inalta in care am pus pe fundul ei o carpa de bumbac si am turnat apa calda pama aproape de gatul sticlelor si se lasa sa fiarba in clocote, la foc domol, cel putin 30 de minute.
Se scot sticlele din apa si se acopera cu un prosop gros si se lasa pana a 2 a zi sa se raceasca in voie, apoi se pot depozita in locuri racoroase dar uscate.
In acelasi mod se poate prepara nectarul din orice fruct de sezon, reusita de a avea nectar proaspat pentru iarna este de 100%.

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita