Va propunem astazi o alternativa a sucurilor de pe piata, o bautura racoritoare, foarte gustoasa si sanatoasa: nectarul din corcoduse aurii!
Ingrediente:
3 kg corcoduse;
3 l apa;
500-800 g zahar;
1 pliculet de zahar vanilat.
Mod de preparare:
Se spala corcodusele, se rup coditele si se pun la fiert in 3 litri de apa. Dupa ce da in clocot se mai lasa 10-15 minute pe foc. Apoi se lasa sa se raceasca putin, dupa care se da toata compozitia prin sita, pentru a se inlatura samburii si coaja. Compozitia fiind calda, se adauga intre 500 si 800 g zahar (in functie de gradul de coacere al fructelor si de preferinta) si un pliculet de zahar vanilat, amestecandu-se incontinuu, pana se dizolva tot zaharul. Apoi se toarna nectarul rezultat in sticle si se lasa in frigider, la racit.
Se serveste rece, cu pofta si … cu gandul la bucuriile copilariei!