Va prezenta o reteta minunata de zacusca de vinete si gogosari, o reteta ideala pentru cei ce tin post.
Ingrediente Zacusca de vinete si gogosari
vinete – 5kg,
gogosari – 2kg,
ardei capia rosu – 3kg,
ulei – 2l,
ceapa – 1,5kg,
bulion -2 borcane de 800g,
sare
Mod de preparare Zacusca de vinete si gogosari
Se coc pe rand vinetele, ardeii si gogosarii. Vinetele se lasa la scurs aproximativ 1 ora. Se dau prin masina de tocat ardeii, gogosarii si vinetele. Tocam ceapa si o punem la calit in ulei. Cand devine sticloasa adaugam bulionul si amestecam continuu timp de 10 minute. Intr-un vas mare adaugam vinetele, ardeii, gogosarii si sosul de ceapa cu bulion, amestecand foarte bine. Se pune la fiert pana cand uleiul se ridica la suprafata amestecand pentru a preveni lipirea. Dupa ce a fiert zacusca se pune fierbinte in borcane iar acestea se pun rand pe rand la sterilizat timp de 40 de minute. Borcanele scose de la sterilizat se invelesc cu o patura si se lasa acoperite 24 de ore dupa care se introduc in camara. Pofta buna.
Incearca si aceasta reteta video