Ultimele

Veggie mix de primavara

Retetele tale » Veggie mix de primavara

Farfuriavesela a trimis o reteta minunata la Concursul nostru: Veggie mix de primavara. Adu si tu primavara in bucate cu retetele tale minunate pregatite pentru cei dragi si poti castiga o oala presiune DeKassa 10 Litri cu capac suplimentar din sticla, o tigaie wok cu capac si interior ceramica Bergner (seria Vioflam), sau o oala de gatit la aburi cu doua site Peterhof (fund capsulat in 3 straturi), oferite de Megaplus.ro.

 

Am pregatit astazi ceva simplu, dar foarte colorat pentru a ademeni cumva primavara sa vina mai repede.
Felul asta de mancare se prepara cu multa usurinta, intr-o zi relaxata, in care avem nevoie de culoare. Si cum afara inca nu prea este culoare, m-am gandit sa o pun in farfurie. Cum? cu ajutorul legumelor.

Vreti sa vedeti cum am pregatit acest preparat? Urmariti filmul alaturat!!!

 

Ingrediente
4 cartofi (potriviti ca marime)
2 rosii
1 dovlecel
1 ceapa rosie taiata marunt
1 ceapa alba taiata marunt
sare, piper, busuioc, rozmarin, boia dulce
2 catei de usturoi (pasta)
putin ulei
putin cascaval

 

 

Mod de preparare

Se pun cartofii la fiert in coaja, intre timp, intr-o tigaie pun ceapa la calit in putin ulei, cu condimente. Pentru ca vreau ca ceapa sa fie gatita bine, pun si putina apa si las sa fiarba cateva minute.
Dupa ce cartofii s-au fiert, ii curat de coaja si ii tai feliute, la fel si rosiile si dovlecelul.
Dovlecelul il asez intr-un castron si pun peste el putin ulei si condimente.
Pentru ca rosiile si cartofii sunt mai fragili, evit sa ii manevrez prea mult, ii presar cu sare si piper.
Intr-un vas de yena rotund, asez ceapa calita, intr-un strat uniform, apoi legemele, in pozitie verticala, pe rand, o felie de cartof, una de rosie, una de dovlecel si tot asa pana cand se umple vasul.
Presar putin piper pe deasupra si pun in cuptorul incins la 180 grade pentru 25 min.
Dupa ce s-au rumenit legumele presar putin cascaval deasupra, dar acest pas poate fi eliminat daca se doreste ca acest preparat sa fie unul de post.
Se mai pune in cuptor, impreuna cu cascavalul pentru 5 minute, dupa are este gata de servit ca preparat individual sau ca o garnitura.
Dupa cum vedeti, vasul meu este plin de culoare.

Gasiti o multime de alte retete usoare si delicioase aici .

Data articol: martie 21, 2014