Cand avem putin mai mult timp liber pentru noi, pentru familie, il putem folosi in moduri cat mai fructuoase ca sa ne incarcam bateriile pentru o noua saptamana, sa daruim si sa primim iubire. Unii aleg sa plece de acasa, in natura, la iarba verde, la padure, altii din contra, profita de zilele fara grija jobului ca sa mai stea pe acasa si sa se odihneasca. O alta forma grozava de a te relaxa o constituie gatitul unei retete noi, a unei specialitati, facand astfel o surpriza frumoasa celor dragi.
In acest sens, propunem tuturor celor ce vor sa faca o bunatate culinara deosebita, ce poate fi servita si copiilor, urmatoarea specialitate din Republica Moldova pe care cu asa multa daruire ne-o ofera dna Maria Iosip.
Mancarea se numeste Vareniki si mai jos va prezentam cum se poate gati.
Ingrediente Vareniki, specialitate din Republica Moldova
aluat:
500 g faina
1/2 lingurita sare
1 ou
1 cana cu apa calduta
umplutura:
500 g branza putin sarata
2 oua
Pentru dressing
60 g unt, o ceasca smantana
Mod de preparare Vareniki, specialitate din Republica Moldova
Se face un aluat elastic, omogen din faina, ou sare si apa calduta.
Lasam in repaus, invelit in folie alimentara.
Preparam umplutura din branza si oua.
Intindem foaia si decupam patrate sau cercuri; impartim umplutura si pliem presand bine pe margini.
Se fierb in apa clocotita in care am pus un praf de sare. Sunt gata cand se ridica la suprafata.
Se scot si se servesc fierbinti cu unt topit si smantana.
Nota: se pot face si cu branza dulce si atunci putem pune deasupra coltunasilor o lingurita de dulceata !
Incearca si aceasta reteta video
foto: Depositphotos.com