„Tremurici” (Racitura de porc)

10 februarie 2012,

Ingrediente:

½ cap de porc;
2 morcovi;
2 buc pastarnac;
2 cepe;
¼ telina;
3 pliculete de gelatina;
1 capatana de usturoi;
3-4 frunze foi de dafin;
piper boabe;
sare.

 

Mod de preparare:

Se pune capatana de porc la fiert, se inlatura spuma, iar, dupa o ora, se adauga legumele curatate, intregi, sare, piper boabe (dupa gust) si foi de dafin. Cand e carnea fiarta, se opreste focul, se scoate, se lasa putin la racit, se pune usturoiul pisat si gelatina preparata conform instructiunilor de pe pliculet.
Dupa ce s-a racit carnea, se taie cubulete, se pune in farfurii si se strecoara zeama peste carne, apoi se lasa sa se inchege, la frigider.

Racitura poate fi degresata, indepartandu-se grasimea de deasupra, cand este inca in faza de lichid, sau se poate strecura mai intai intr-o alta oala si apoi pusa zeama cu polonicul in farfurii peste carne.

Va doresc “Pofta buna”!

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita