Timbale de fasole si spuma de sunca

19 aprilie 2019,
Timbale de fasole si spuma de sunca

Anisoara67 a trimis aceasta minunata reteta de Timbale de fasole si spuma de sunca.

Ingrediente Timbale de fasole si spuma de sunca

(pentru 4 portii)
400 cartofi albi, 200g fasole pastai, 200 g sunca de curcan, 2 linguri de smantana, 50 g unt, sare, piper, 4 linguri ulei de masine, 2catei de usturoi
pentru decor, 2 linguri de pasta de masline frecata cu un pic de unt

Mod de preparare Timbale de fasole si spuma de sunca

Cartofii curatati si spalati se pun la fiert in apa cu sare.
Sunca se taie cubulete mici apoi se freaca bine cu smantana si daca este nevoie se sareaza si pipereaza,dupa gust.
Se fierbe fasolea pastai in apa cu sare,se scurgesise trece sub jet de apa rece,se scurge bine apoi se mai marunteste cu un cutit,se trage un pic in uleiul de masline si la sfarsit se adauga usturoiul pisat bine.
Se scurg cartofii,se paseaza si se freaca cu un pic de unt.Se iau 4 forme metalice(eu nu am si mi-am facut din plastic) fara fund,se asaza pe un platou apoise umple fiecare forma cu compozitiile preparate anterior,asezand intai un strat de piure,apoi unul cu spuma de sunca si ultimul de fasole pastai.
Se dau la rece celputin o ora apoi se scot cu grija inelele si se decoreaza cu pasta de masline negre.

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita
codul