Amalia a trimis o reteta minunata de Terina de legume cu pui.
Ingrediente Terina de legume cu pui
3 buc morcovi fierti, tocati
3 buc patrunjel fierti, tocati
3 buc cartofi fierti, tocati
2 buc oua fierte tari, maruntite
100 g maioneza dietetica facuta in casa
100 g smantana slaba
150 g Porumb dulce boabe
150 g Mazăre verde boabe
300 g Piept de pui fiert si tocat
1 buc rosie pentru decor
9 feliute ardei gras semafor felii
1 lingurita mustar dulce
2 plicuri gelatina alimentara granule
Mod de preparare Terina de legume cu pui
Pieptul de pui se pune la fiert in apa cu zarzavatul, cartofii si sare;
Intre timp, porumbul si mazarea se storc bine de zeama;
Se prepara maioneza din galbenusul de ou, laptele condensat, mustar si uleiul de masline; se amesteca maioneza cu smantana;
Se fierb ouale tari, se decojesc si se toaca marunt;
Cand pieptul de pui este fiert se scoate din supa si se toaca marunt; la fel procedezi si cu zarzavatul si cartofii;
Strecori 200 ml de supa si o dai la racit;
Amesteci toate ingredientele: zarzavat, porumb, mazare, piept de pui, oua si sosul de maioneza cu smantana; dregi cu mustar si sare daca mai este nevoie;
Cand supa s-a racit, pui gelatina la umflat; cand este bine umflata o pui la foc mic, pana cand se lichefiaza (atentie sa nu fiarba fiindca se taie!); adaugi gelatina la amestecul obtinut, in fir subtire;
Tapetezi o forma de chec cu folie alimentara, torni compozitia si o dai la rece pentru cca 2 ore;
O rastorni pe un platou, indepartezi folia si o decorezi cu rosia si feliile de ardei;
O servesti taiata felii.
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de Hans Braxmeier de la Pixabay