Iata o noua reteta trimisa de Daniela: Spirala cu spanac.
Ingrediente Spirala cu spanac
COCA
400 g faina integrala (am folosit eu)
1 ou
1 galbenus
200 g unt
3 linguri de apa rece
1 lingurita sare
Umplutura
700 g spanac
100 g telemea de oaie
2 linguri cascaval ras
1 ceapa
1 ou
1 lingura pesmet
3 catei usturoi
sare
piper
Uns
1 galbenus
2 linguri lapte
mac
Mod de preparare Spirala cu spanac
Coca – amestecam faina cu sarea, untul rece, oul, galbenusul si framantam o coca nelipicioasa. Daca este nevoie mai adaugam apa rece. Invelim coca in folie alimetara si dam la rece 30 minute.
Umplutura – punem apa la fiert intr-o oala si cand incepe sa fiarba adaugam spanacul si fierbem cca 5 minute. Il scurgem de apa si lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit il scurgem bine de apa si il tocam marunt.
Intr-o tigaie calim ceapa tocata, adaugam spanacul si mai lasam sa se caleasca putin impreuna si lasam sa se raceasca. Adaugam branza, cascavalul, usturoiul pisat, pesmet si oul, condimente dupa gust si omogenizam.
Intindem coca si taiem fasii late de cca 5 cm si punem pe intreaga lungime amestecul de spanac. Rulam fiecare fasie si asezam in tava in forma de spirala. Ungem cu galbenusul desfacut cu putin lapte, deasupra presaram mac si dam la cuptorul incalzit cca 25 minute
Incearca si aceasta reteta video