Iata o noua reteta trimisa de Vendy: Rulada in trei culori.
Ingrediente Rulada in trei culori
pentru aluatul verde :
– 3 oua
– 3 linguri de patrunjel verde (congelat)
– 3 linguri de ulei
– 3 linguri de faina
– 1 si 1/2 linguri smantana
– 1 lingurita praf de copt
– sare
Pentru aluatul portocaliu :
– 3 oua
– 3 linguri pasta de ardei (sau de rosii)
– 3 linguri de ulei
– 3 linguri de faina
– 1 lingurita praf de copt
– 1 si 1/2 linguri smantana
– sare
Pentru aluatul galben :
– 3 oua
– 3 linguri de ulei
– 3 linguri de faina
– 1 si 1/2 linguri smantana
– 1 lingurita praf de copt
– 4 linguri de branza telemea rasa
Pentru umplutura :
– 300 g branza telemea de oi (sau de vaca)
– 4 linguri de smantana
– 1 ardei gras rosu taiat cubulete
– piper
Mod de preparare Rulada in trei culori
Cele trei compozitii de aluat se fac in trei vase diferite, in acelasi timp.
Pentru aluatul verde se freaca cele trei galbenusuri cu trei linguri de ulei. Se adauga apoi 1 si 1/2 linguri de smantana, cele 3 linguri de faina amestecata cu 1 lingurita de praf de copt si 3 linguri de patrunjel verde congelat, taiat marunt. Eu l-am dat la blender. (Se poate pune si spanac congelat).
Pentru aluatul portocaliu se repeta procedeul numai ca se inlocuieste patrunjelul cu pasta de ardei.
Pentru aluatul galben se repeta procedeul numai ca se pune 4 linguri de telemea rasa.
Cele 9 albusuri se bat toate impreuna cu un praf de sare. Se imparte in mod egal in cele trei vase si se amesteca prin rasturnare.
Intr-o tava mare de aragaz (35/39 cm) in care s-a pus hartie de copt, se intind compozitiile alternandu-se culorile. (Daca aveti tava de aragaz mai mica se reduce din cantitati). Se da la cuptor pentru 20-25 de minute. Cand este gata se rastoarna pe un prosop umed si se ruleaza. Se lasa la racit. Intr-un castron se amesteca telemeaua rasa cu smantana. Se intinde aceasta crema pe foaie iar peste ea se presara ardeiul rosu taiat cubulete. Se pot pune si masline taiate marunt. Se ruleaza si se da la rece. Se taie inainte de servire.
Incearca si aceasta reteta video