Iata un aperitiv deosebit care poate fi transformat cu succes intr-o gustare sanatoasa: Rulada din paine cu piept de pui. Reteta de la de Violeta Postolache din al sau Caiet cu retete.
Ingrediente Rulada din paine cu piept de pui
200 gr piept pui
6 batoane
1/2 ardei gras rosu
1 ou
3-4 fire patrunjel
sare, piper
Mod de preparare Rulada din paine cu piept de pui
Se taie un capacel si se scobesc batoanele cu ajutorul unei lingurite.
Se toaca pieptul de pui, se amesteca cu oul, apoi se adauga miezul care a fost scobit de la batoane .
Se toaca marunt ardeiul si patrunjelul, se adauga la umplutura, se asezoneaza cu sare si piper dupa gust si se amesteca bine pana se omogenizeaza.
Daca nu va surade gustul de patrunjel puteti renunta la el, eventual daca vreti un aspect frumos puteti pune ardei verde in locul lui.
Eu am ales patrunjelul fiindca ador aroma sa.
Se umplu batoanele cu compozitia rezultata. Atentie, umplutura trebuie impinsa foarte bine pana in capatul batonului, ca sa nu ramana goluri de aer!
Se pune capacelul si se infasoara strans in folie de aluminiu. Se pune intr-o tava o cana cu apa, se asaza ruladele si se dau la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ o ora.
Dupa ce s-au facut se lasa jumatate de ora in folie sa se raceasca apoi se scot si se pot felia.
Incearca si aceasta reteta video