Ultimele

Rulada de curcan cu bacon, muguri de pin si sos de vin

Retetele tale » Rulada de curcan cu bacon, muguri de pin si sos de vin
Rulada-curcan-bacon-pin10

Fac ce fac si ajung tot la curcan. O rulada din piept de curcan, de data aceasta, invelita in bacon si cu un “miez” seducator de afumatura, muguri de pin si ceapa, parfumat cu salvie si coaja de lamaie. Apoi, totul vine imbracat intr-un sos matasos din vin alb, supa si smantana. Delicios si relativ lejer, asa cum sunt, de altfel, multe preparate din bucataria italieneasca. Daca pregatiti rulada pentru o masa festiva, va garantez ca musafirii vor fi impresionati. Cel putin, la mine asa a fost :). Am preparat-o imediat dupa Revelion, dar s-ar fi potrivit de minune in meniul special dintre ani (puneti-i, deci, un semn de aducere aminte).

In ceea ce priveste pregatirea, mai anevoioasa este partea cu infasuratul ruladei in bacon si cu legarea ei, etapa la care v-ar fi de mare folos inca o pereche de maini. Pentru infasurat, incercati sa gasiti un bacon crud-afumat (nu fiert) si fara sorici (pentru a putea rula mai usor). De asemenea, va sunt de folos felii subtiri si lungi. Pentru interior, puteti insa utiliza si kaizer sau ce afumatura doriti voi, atata timp cat nu are prea multa grasime. In ceea ce priveste garnitura, eu am preferat varianta unui piure de cartofi simplu, dar ar merge si niste cartofi natur sau cartofi rumeni la cuptor. Reteta este preluata din revista BBC Good Food.

Ingrediente (pentru 6-8 portii):
– piept de curcan 1,3 kg
– bacon 20 felii + 200 g
– unt 25 g
– ceapa 2 buc. mari (210 g)
– muguri de pin 50 g
– usturoi 4 catei mari (18 g)
– coaja rasa de la 2 lamai
– salvie uscata 1 lingura
– patrunjel 2 legaturi
– pesmet 50 g
– ou 1 buc.
– ulei de masline 1 lingura
– vin alb sec 300 ml
– supa de pui 300 ml (facuta in casa ori din cub)
– smantana lichida (30% grasime) 150 ml
– sare, piper macinat

Citeste mai mult la GURMANDINO.RO.

Data articol: decembrie 29, 2016