Ultimele

Rulada cu spanac si urda

Retetele tale » Rulada cu spanac si urda
Rulada cu spanac si urda

Iata o noua reteta trimisa de Anisoara67: Rulada cu spanac si urda.

 

 

Ingrediente Rulada cu spanac si urda


Blat: 3 oua, un praf de sare, 3 linguri de faina, 2 linguri de ulei, 200 g spanac congelat, un praf de menta, piper cu lamaie, cateva fire de marar verde
Umplutura: 300 g urda, 3-4 morcovi, cateva fire de marar verde, o lingurita coaja de lamaie, 140 g branza topita, un praf de boia de ardei dulce (picanta), 50 g unt,sare, piper cu lamaie, un praf de maghiran

 
Mod de preparare Rulada cu spanac si urda


1.Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare pana se intaresc apoi se adauga galbenusurile frecate cu uleiul, faina, spanacul stors bine, mararul tocat fin, sare, un praf de menta si piper, dupa gust. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se toarna aluatul si se da la copt cca. 15 min, la foc potrivit. Dupa ce se coace blatul, se desprinde de pe hartie apoi se lasa sa se raceasca.
2. Se curata morcovii de coaja apoi se pun la fiert cu apa si sare. Dupa ce au fiert se opreste unul intreg care se taie pe lung, in doua bucati, restul se da la blander, pana se face un piure fin.
3. Se mixeaza urda cu untul moale, apoi se imparte in doua parti; o parte se amesteca cu piureul de morcov si un praf de boia dulce, apoi se condimenteaza cu sare, un praf de maghiran si piper, dupa gust.
Cealalta parte se mixeaza cu branza topita, mararul tocat fin, coaja rasa de lamaie si piperul cu lamaie. Se mai sareaza daca dorim, dupa gust.
4. Pe blatul rece din spanac se intinde umplutura de cas cu morcovi, apoi cu grija intindem umplutura de cas cu branza topita, fara a o amesteca cu cealalta umplutura si pe latura lunga se insira jumatatile de morcov. Se ruleaza usor, ajutandu-ne de hartia de copt, se da la rece cel putin doua ore inainte de a o taia felii.
Pofta buna!

Incearca si aceasta reteta video

Data articol: februarie 4, 2022