Sufle delicios de parmezan

03 iulie 2022,
Sufle parmezan

Dragi prieteni, vin catre voi cu cea mai delicioasa reteta de sufle din lume, un sufle de parmezan cu care o sa uimiti toti oaspetii. E asa de bun, incat sunt ferm convinsa ca o sa repetati aceasta reteta cu proxima ocazie!

 

Pentru sufleul nostru aveti nevoie de 3 oua proaspete, 70 gr de parmezan original, italienesc (eu va recomand Grana Padano), 50 gr de busuioc proaspat, 30 gr unt, iar pentru sosul besamel, 30 gr unt, 30 gr faina, o cana de lapte integral, sare, piper proaspat macinat.

 

 

Spalati busuioscul si uscati-l bine, apoi taiati-l grosier, cu cutitul. Intre timp preparati sosul besamel: topiti, intr-o craticioara, untul, adaugati faina, amestecand continuu cu un tel, apoi varsati laptele rece si amestecati fara oprire. Aduceti la punctul de fierbere si dati in clocot vreo 2-3 minute. Adaugati sare si piper, dupa gust. Apoi, in doua vase distinct, separate galbenusurile de albusuri. Galbenusurile adaugati-le pe rand, unul cate unul, incorporandu-le in sosul besamel. Amestecati foaret bine, apoi adaugati parmezanul ras si busuiocul. Albusurile le bateti spuma, pana se tin bine si nu cad din castron, apoi uniti-le cu restul compozitiei, amestecand cu o lingura de jos in sus, delicat, sa nu se lase albusurile si compozitia sa fie pufoasa. Ungeti cu unt vasul termoerzistent, apoi turnati compozitia.

Dati la cuptorul preincins pentru vreo jumatate de ora (foc mediu). E un deliciu, credeti-ma pe cuvant!

Incearca si aceasta reteta video

foto: Pixabay.com

Cuvinte cheie: ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita