Retetele Gospodinei Corporatiste: Mix festiv de bruschete pentru mesele de Sarbatori

25 decembrie 2013,
bruschete-sfatulparintilor.ro-calum-lewis-rPkgYDh2bmo-unsplash.jpg

Prieteni dragi, stim ca traditia pune pe platoul aperitivelor de Sarbatori toba, caltabos, slaninute si carnaciori afumati. Dar pentru cei care doresc o variatie, eu va propun un aperitiv spectaculos, mereu apreciat la orice masa, traditionala sau nu, de Sarbatori sau nu, in familie sau nu.

 

Se potriveste in orice circumstanta si este delicioasa aceasta reteta: mix de bruschete.

 

Iata de ce anume aveti nevoie pentru acest aperitiv: o paine neagra feliata de foarte buna calitate, unt proaspat, somon afumat, cateva rosii cherry, usturoi pisat, busuioc, cateva ciuperci trase la tigaie, cu sare, branza cremoasa, proaspata.

 

bruschette somon - reteteletale.ro - flickr_com

Luati feliile de paine si uscati-le putin in cuptor, apoi, cand ele se intaresc un pic, frecati-le cu o capatana de usturoi. Apoi faceti bruschete in numar egal, din toate felurile, dupa cum urmeaza:

 

 

Pentru bruschetele cu somon afumat: ungeti feliile cu putin unt, apoi puneti cate o felie de somon pe ele.

 

Pentru bruschetele cu ciuperci si branza crema: puneti branza crema, apoi ciuperci trase la tigaie si presarati putin piper proaspat.

 

Pentru bruschetele cu rosii cherry: presarati putin ulei de masline, apoi adaugati rosiile tocate marunt si amestecate cu sare, usturoi pisat si busuioc.

 

Asezati, pe un platou, acest minunat mix de bruschete. Mie tare mi-e teama ca n-or sa ajunga…

 

 

Spor la bucatareala si pofte nebanuite va doresc!

Photo by Calum Lewis on Unsplash

Cuvinte cheie: ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita