Ultimele

Mix festiv de bruschete pentru mesele de Sarbatori

Retetele tale » Mix festiv de bruschete pentru mesele de Sarbatori
bruschete-sfatulparintilor.ro-calum-lewis-rPkgYDh2bmo-unsplash.jpg

Prieteni dragi, stim ca traditia pune pe platoul aperitivelor de Sarbatori toba, caltabos, slaninute si carnaciori afumati. Dar pentru cei care doresc o variatie, eu va propun un aperitiv spectaculos, mereu apreciat la orice masa, traditionala sau nu, de Sarbatori sau nu, in familie sau nu.

 

Se potriveste in orice circumstanta si este delicioasa aceasta reteta: mix de bruschete.

 

Iata de ce anume aveti nevoie pentru acest aperitiv: o paine neagra feliata de foarte buna calitate, unt proaspat, somon afumat, cateva rosii cherry, usturoi pisat, busuioc, cateva ciuperci trase la tigaie, cu sare, branza cremoasa, proaspata.

 

 

Luati feliile de paine si uscati-le putin in cuptor, apoi, cand ele se intaresc un pic, frecati-le cu o capatana de usturoi. Apoi faceti bruschete in numar egal, din toate felurile, dupa cum urmeaza:

 

Pentru bruschetele cu somon afumat: ungeti feliile cu putin unt, apoi puneti cate o felie de somon pe ele.

 

Pentru bruschetele cu ciuperci si branza crema: puneti branza crema, apoi ciuperci trase la tigaie si presarati putin piper proaspat.

 

Pentru bruschetele cu rosii cherry: presarati putin ulei de masline, apoi adaugati rosiile tocate marunt si amestecate cu sare, usturoi pisat si busuioc.

 

Asezati, pe un platou, acest minunat mix de bruschete. Mie tare mi-e teama ca n-or sa ajunga…

 

 

Spor la bucatareala si pofte nebanuite va doresc!

Photo by Calum Lewis on Unsplash

Data articol: decembrie 19, 2023