Ficatei de pui in cea mai frageda varianta cu garnitura de felii de morcov la cuptor

12 noiembrie 2020,
Ficatei de pui

Ficatei de pui! Dragii mei, ficateii de pui nu sunt gustosi decat daca stii sa-i prepari cu adevarat. Altfel, ies tari si inecaciosi si nu au niciun gust. Iata cum trebuie sa preparam cei mai fragezi si gustosi ficatei de pui!

 

 

Spalati bine o caserola de 500 g ficatei de pui.

Apoi scoateti-i pe un servet, sa absorbim apa. Ficateii trebuie sa fie uscati, e un detaliu foarte important! Puneti, intr-o punga noua, de unica folosinta, o mana de faina. Bagati ficateii in ea, legati-o la gura si invartiti-i bine, sa se tavaleasca uniform prin faina. Intr-un vas de teflon incingeti jumatate de pachet de unt cu doua linguri de ulei de floarea soarelui. Cand untul s-a topit, puneti ficateii. Lasati-I la foc mediu spre mic, acoperiti cu un capac, cam 5-6 minute pe ficare parte. Abia cand sunt gata ficateii, la sfarsit, puneti sare – sub nici o forma nu ii sarati inainte, caci se vor intari.

 

 

Si ca sa nu-i lasam stingheri, alaturi le vom pregati niste minunate felii de morcovi la cuptor. Sunt delicioase si foarte usor de facut: spalati niste morcovi (numarul depinde de cate persoane sunteti) si taiati-i pe lungime sau oricum va vine bine. Puneti-i intr-o tava, condimentati cu putina sare, piper si un strop de zahar, ulei si foarte putina apa. Bagati la cuptor si coaceti asa cum coaceti si cartofii. Sunt deliciosi, va asigur! La servire, puteti rade peste ei un pic de parmezan italienesc.

 

 

Spor la gatit si pofte nebanuite va doresc!

 

Incearca si aceasta reteta video

 

Imagine de Ирина Александрова de la Pixabay

Cuvinte cheie: , ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita