Va recomandam un aperitiv apetisant si numai bun pentru mesele de sarbatori.
Ingrediente Rulada cu crema de branza si ciuperci
Pentru aluat galben:
2 oua
2 linguri de ulei
1 lingura de smantana
2 linguri de faina
1 lingurita mica praf de copt
2 linguri parmezan
Pentru aluat verde:
2 oua
2 linguri de ulei
1 lingura de smantana
2 linguri de faina
1 lingurita praf de copt
2 linguri de spanac
sare
Pentru aluat portocaliu:
2 oua
2 linguri de ulei
1 lingura de smantana
2 linguri faina
1 lingurita praf de copt
2 linguri de pasta de ardei
sare
Pentru umplutura:
300 g branza de vaci
3 linguri smantana
150g ciuperci
Marar
sare
Mod de preparare Rulada cu crema de branza si ciuperci
Ai nevoie de trei boluri in care vei face in acelasi timp cele trei compozitii de aluat. Ingredientele de baza sunt aceleasi la toate trei, difera doar ingredientul care ii da si nuanta fiecaruia in parte.
Pentru aluatul verde, separi ouale, iar cele 2 galbenusuri le freci cu 2 linguri de ulei, 1 lingura de smantana, 2 linguri de faina, 1 lingurita praf de copt, sare si 2 linguri de spanac tocat marunt (congelat). Separat albusurile le bati spuma tare si le incorporezi in primul amestec.
Pentru aluatul portocaliu repeti acelasi procedeu ca mai sus, doar ca inlocuiesti spanacul cu 2 linguri pasta de ardei.
Pentru aluatul galben, repeti procedeul, dar folosesti 2 linguri de parmezan. Branza fiind sarata nu mai adaugi sare.
In tava mare de la aragaz (28×38 cm) pui o hartie de copt si intinzi compozitiile alternandu-le dupa imaginatie, ca in imagine.
Introduci tava in cuptor preincalzit pentru 15-20 de minute, apoi o scoti si rastorni blatul peste un prosop umed si il rulezi.
Il lasi sa se raceasca iar intre timp mixezi bine branza cu smantana si o condimentezi cu sare, apoi adaugi mararul taiat marunt si ciupercile taiate cubulete.
Intinzi crema de branza peste blat, il rulezi, il invelesti in folie si il dai la rece.
Se taie inainte de servire.
Incearca si aceasta reteta video