Ultimele

Retete de Sarbatori: Racitura de pui

Retetele tale » Retete de Sarbatori: Racitura de pui
racitura de pui

Iata o reteta de sezon, usor de preparar si delicioasa: Racitura de pui.

Ingrediente Racitura de pui

 2 kg ghiare si capete de pui
1/2 kg morcov
1/2 kg telina
1/2 kg pastarnac
1 capatana usturoi
carne pui (piept, pulpe)
 
 
 
 
 

Mod de preparare Racitura de pui

 
Se pun la fiert ghiarele si capurile de pui (eu pieptul si pulpele le-am fiert separat) impreuna cu zarzavaturile intregi (doar spalate si curatate). Se aduna din cand in cand spuma care se formeaza si se lasa sa fiarba pana incepe sa se desprinda carnea de pe os. Se adauga si capatana de usturoi pisata si se mai da intr-un clocot.
Se scot zarzavaturile, capetele si ghiarele, iar zeama ramasa se strecoara bine. Pieptul si pulpele se dezoseaza si se taie cubulete, iar morcovul se taie feliute.
Se asaza in castronele morcovul si carnea, iar deasupra se toarna usor zeama si se da la rece ca sa se inchege.
 
Dupa perferinte se pot adauga pentru decor boabe de mazare sau de porumb fierte.
 

Incearca si aceasta reteta video

foto: Pixabay.com

Cuvinte cheie:
Data articol: decembrie 23, 2024