Numai buna pentru mesele de sarbatori: Racitura de porc.
Ingrediente Racitura de porc
Vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente :
1/2 capatana mare de porc, 1 kg pulpa, 1 capatana de usturoi (dupa gust), 2 pliculete de gelatina, sare.
Se spala carnurile si se pun la fiert intr-un vas incapator in apa rece si la foc mic pana cand sunt foarte bine fiarte.
Apa va scadea cam 1/3 .
Mod de preparare Racitura de porc
Cand carnea e gata fiarta se scoate la racit si in zeama ramasa in vas se pun usturoi si sare dupa gust si gelatina praf (nu necesita inmuiere prealabila pentru ca o sa se dizolve foarte bine).
Se strecoara foarte bine zeama ca sa se dizolve totul si in felul asta va iesi si piftia foarte limpede.
Se curata carnea si se toaca mai marunt.
Se pune in vase mai mici si deasupra se toarna zeama.
Se da la rece pana a doua zi.
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de Alex Badulescu de la Pixabay