Suntem in perioada pregatirilor pentru Sarbatorile de iarna, iar bunatatile pe care vrem sa le oferim celor dragi ca sa ii incantam dar sa ii si hranim sanatos devin prioritatea sezonului.
Astazi va prezentam un nou aperitiv de sarbatori: „Piftie de curcan”.
IngredientePiftie de curcan
2 aripi de curcan, 1 pulpa inferioara, 1 ceapa mare (sau 2 potrivite), 1 morcov mare (sau 2 potriviti), 2 capatini mari de usturoi (sau 3 normale), 5 litri apa
Mod de prepararePiftie de curcan
Se pune carnea la fiert, impreuna cu ceapa si morcovul, in circa 7 litri de apa. Se da focul iute si se ia spuma. Dupa ce s-a indepartat toata spuma se da focul moale si se lasa asa circa 3 ore. Semnul ca a fiert carnea este cand aceasta se desprinde de pe os (se vede foarte bine la pulpa inferioara). Atunci se adauga sarea, dupa gust. Trebuie sa mai ramana circa o treime din apa in urma fierberii. Dupa ce a fiert, carnea este scoasa, lasata la racit, apoi taiata bucatele si pusa in vase (boluri, tavi, etc). Se poate pune si morcovul fiert, taiat rondele … in momentul in care apa in care a fost carnea devine calduta se pune in ea usturoiul si se scot morcovul si ceapa. Ultima operatiune inainte de punerea in vase este “vinturarea” (adica apa se muta dintr-o oala in alta de vreo 3 ori, pentru “limpezire”) . Apoi apa se trece prin strecuratoare si se pune in vasele cu carnea si se lasa la racit.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video