Iata o reteta deosebita si la gust, si la aspect: Medalion din piept de pui in crusta de mac pe pat de legume.
Ingrediente Medalion din piept de pui in crusta de mac pe pat de legume
un piept de pui dezosat, 2 morcovi fierti, un cartof fiert, 75 g orez, un ou, 50 g mac, 250 g frunze de spanac, sare, piper, condimente, 30 g faina, 2 catei de usturoi, ulei
Mod de preparare Medalion din piept de pui in crusta de mac pe pat de legume
1. Pieptul de pui dezosat se taie in doua apoi se spala si se sterge cu un prosop, se sareaza si condimenteaza dupa gust. Se bate oul si se trec prin el bucatile de piept, apoi se trec prin faina apoi iar prin ou si apoi se tavalesc prin mac si se prajesc in ulei incins pe toate fetele, apoi se scot pe servetel absorbant, sa scapam de surplusul de ulei. Se lasa sa se raceasca un pic.
2. Frunzele de spanac spalate bine se fierb 5 minute in apa cu sare apoi se scurg si se calesc 3 minute intr-un pic de ulei impreuna cu usturoiul feliat, se sareaza si condimenteaza dupa gust.
Orezul se fierbe si el in 200 ml apa cu sare, apoi se acopera si se lasa 5 minute.
3. Se monteaza pe platou 3-4 rondele de cartof fiert (eu le-am rumenit un pic la cuptor) apoi spanacul calit, deasupra un strat de rondele subtiri de morcov, deasupra se asaza orezul fiert, iar un strat de rondele de morcov si la urma feliute subtiri taiate din pieptul de pui in crusta de mac.
Este un preparat de efect pentru o masa festiva dar si pentru o masa in familie.
Pofta buna!!!
Incearca si aceasta reteta video