Gospodinele nu uita pentru masa de sarbatori celebrul Caltabos. Iata o reteta delicioasa.
Ingrediente Caltabos
1 ficat porc, 1 inima porc, 2 plamani porc, 1 kg carne macra, 2 cani orez, 2 lingurite cimbru, 4 cepe, foi de dafin, sare si piper dupa gust, mate de la intestinul gros
Mod de preparare Caltabos
Carnea se taie in bucatele si se pune la fiert impreuna cu ficatul, inima si plamanii in apa usor sarata.
Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei. Orezul de fierbe in apa cu putina sare.
Cand carnea si organele sunt fierte se dau prin masina de tocat. Pasta care rezulta se amesteca cu ceapa calita si orezul fiert si se sareaza si pipereaza dupa gust.
Compozitia rezultata se pune in mate si se leaga la capete.
Caltabosul astfel rezultat se pune la fiert cca 1 ora in apa usor sarata in care se mai adauga si 5-6 foi de dafin.
Pentru a nu se crepa matele se pot impunge cu o scobitoate din loc in loc.
Se serveste ca atare sau prajit, cu castraveti murati.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de Wolf-Henry Dreblow de la Pixabay