Va recomandam un aperitiv cu care veti face furori de Revelion: Rulouri de stiuca cu legume in aspic.
Ingrediente Rulouri de stiuca cu legume in aspic
o stiuca de 1- 1,5 kg,
400 g mix de legume congelate,
un praf de sare,
un praf de piper
4-5 catei de usturoi,
150 ml ulei pentru prajit,
10 g gelatina
Mod de preparare Rulouri de stiuca cu legume in aspic
1. Se pune la fiert 500 ml apa cu un praf de sare. La primul clocot se varsa mixul de legume congelate si se asa sa fiarba 7 minute dupa care se scurg bine iar apa in care au fiert se lasa sa se limpezeasca.
2. Pestele curatat de solzi si intestine, se spala in mai multe ape reci apoi se fileteaza cu un cutit ascutit. Se sareaza si pipereaza, dupa gust fiecare file de peste.
3. Se impart legumele fierte si scurse in forme de savarine sau alte forme, dupa preferinta. Apa limpezita in care au fiert legumele se amesteca cu gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin, apoi se aduaga peste legumele din fiecare forma atat cat sa le acopere si se dau formele la rece 1-2 ore, apoi se scot din forme si se transfera pe platou
4. Pe fiecare file de peste se pune cate o jumatate de catel de usturoi,se ruleaza strans si se prinde cu cate o scobitoare din bambus. Se prajesc in ulei incins apoi se scot pe servetele absorbante. Fiecare rulou se serveste pe cate o forma de aspic cu legume. Sunt delicioase!
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video