Lorela02 a trimis aceasta delicioasa reteta de Pasti: Tarta cu branza de capra si menta.
Ingrediente Tarta cu branza de capra si menta
100 g biscuiti digestivi nesarati (sau orice alti biscuiti nesarati), 50 g pesmet, 50 g parmezan ras, 50 g unt, 500 de grame de branza de capra proaspata, 3 oua, 2 linguri ulei de masline, 4 linguri suc de lamaie, sare, piper, 20 frunze de menta, 300 de grame de rosii, o jumatate de castravete, 4 linguri de ulei de masline
Mod de preparare Tarta cu branza de capra si menta
Se amesteca biscuitii, pesmetul, parmezanul si untul pana se obtine o pasta mai grunjoasa. O tava de tarta (eu am folosit o tigaie) se unge cu unt si se varsa amestecul de biscuiti, se taseaza cu degetele si se lasa la frigider pana se prepara crema de branza.
Branza se amesteca cu ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare pana la omogenizare. Se adaugă 10 frunze de menta taiata fin, 2 linguri ulei de masline, 2 linguri de suc de lamaie, sare si piper dupa gust. Se varsa peste aluat, dupa care tarta se coace 45 de minute, la foc potrivit. Se scoate tarta din cuptor, se lasa la racit. Rosiile si castravetele se taie cuburi, se adauga 2 linguri ulei, 2 linguri de zeama de lamaie, 10 frunze de menta taiata fin, sare si piper. Amestecul se pune intr-o strecuratoare, deasupra unui bol si se lasa o ora la frigider. Chiar inainte de servire se decoreaza cu amestecul de rosii.
Se pot prepara si minitarte in aceeasi maniera.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de safran7 de la Pixabay