Ultimele

Reţete de Paşti: Plăcintă cu carne de miel, brânză şi urzici

Retetele tale » Reţete de Paşti: Plăcintă cu carne de miel, brânză şi urzici

Pentru astăzi vă recomandăm o plăcintă cu carne de miel, brânză şi urzici.

 

Ingrediente Plăcintă cu carne de miel brânză şi urzici

– pentru foi: 1 kg aluat foietaj.

– pentru umplutură: 500 g carne de miel tocată, 500 g urzici tinere, 100 g unt, 200 g brânză de burduf, 2 ouă, 2 linguri ulei, sare, piper.

 

Mod de preparare Plăcintă cu carne de miel brânză şi urzici

Speli bine urzicile şi le fierbi în apă cu sare. Când se înmoaie, le scurgi şi le toci, apoi le amesteci cu 50 g unt şi 150 g brânză de burduf. Adaugi piper după gust. Căleşti canea de miel în ulei, până scade zeama de tot, o sărezi puţin şi o piperezi după gust. Fierbi ouăle tari, le cureţi şi le tai rondele.

Întinzi puţin foaia de aluat şi tai din ea 3 foi de dimensiunile tavii. Aşezi pe planşeta câte o foaie, o ungi cu 1/3 din compoziţia de urzici, peste urzici aşezi câte 1/3 din carne şi din rondelele de ouă. Rulezi apoi foaia şi o aşezi în tava unsă cu untul rămas. Procedezi la fel cu celelalte 2 foi. Presari peste rulade restul de brânză şi pui tava în cuptorul încălzit din timp. După 40-50 de minute plăcinta este coaptă. O scoţi şi o tai felii.

Este un aperitiv cald excelent!

Data articol: aprilie 3, 2018