Iata o noua reteta trimisa de ChelaruE: Drob.
INGREDIENTE Drob
– 500 gr carne de miel
– 1 kg maruntaie miel (inima, ficat, plaman, rinichi )
– 6 oua fierte
– 4 oua crude (pt compozitie )
– 2 oua crude (pt uns )
– 2 legaturi ceapa verde
– 1 legatura patrunjel verde
– 1 legatura marar verde
– 6 felii de lamaie
– 20 gr condimente pentru drob
– 1 varf piper negru
– 1 lingura sare
MOD PREPARARE Drob
Maruntaiele si carnea de miel se spala, se taie cuburi si apoi se dau prin robot / masina de tocat carne. Compozitia o punem intr-un catron mai mare peste care adaugam ceapa verde, mararul, patrunjelul (toate tocate marunt), 4 oua batute bine, si condimentam cu sare, piper si condimente pentru drob. Aceasta compozitie ajunge pentru 2 tavi (de paine ).
Intr-o tava (in care am pus hartie de copt) punem un strat de compozitie, apoi asezam 3 oua fierte dupa care adaugam inca un strat. Deasupra punem felii de lamaie, patrunjel verde si turnam un ou batut bine. La fel procedam si cu a doua tava.
Tavile le dam la cuptor timp de o ora, la 180 grade (cuptor preincalzit). Cand este gata drobul se lasa sa se raceasca dupa care se taie in felii de 1,5 cm grosime.
Va urez pofta buna !!!
Incearca si aceasta reteta video