Va prezentam o serie de Retete de Pasti speciale pentru tine si familia ta: chiftelute de miel cu oua de prepelita.
Ingrediente Chiftelute de miel cu oua de prepelita
300 g carne de miel, 200 g piept de pui dezosat, 12 oua de prepelita, 1 ou de gaina, 2 felii de paine inmuiate in lapte, 2 legaturi ceapa verde, 1 legatura usturoi verde, 1 legatura marar, 1 legatura patrunjel, 5 linguri pesmet, 3 linguri susan (optional), 200 ml ulei pentru prajit, sare si piper dupa gust.
Mod de preparare Chiftelute de miel cu oua de prepelita
Fierbi ouale de prepelita tari, apoi le cureti de coaja. Dai prin masina de tocat carnea impreuna cu painea inmuiata in lapte si stoarsa. Adaugi ceapa, usturoiul si verdeata tocate fin, oul crud, sare si piper dupa gust si amesteci foarte bine. Imparti compozitia in 12 bucati si cu fiecare “imbraci” cate un ou de prepelita, avand grija sa-l invelesti bine cu tocatura. Obtii astfel 12 „chiftelute surpriza” pe care le dai prin pesmet, apoi prin susan (optional) si le prajesti intr-o tigaie cu peretii mai inalti sau un ceaun. Sunt foarte gustoase si aspectuoase. Le poti servi reci, ca aperitiv, sau calde.
Incearca si aceasta reteta video
Foto: Depositphotos.com