Iata o reteta foarte usor de preparat: placinta cu spanac si branza. Poate fi o alternativa sanatoasa si gustoasa pentru pachetul de pranz, la scoala sau la birou.
Ingrediente Placinta cu spanac si branza
600 gr faina
300 ml lapte caldut
300 gr spanac proaspat sau congelat
1 pliculet drojdie
1/2 lingurita sare
250 gr branza sarata
150 gr branza de vaci grasa sau cas
150 gr unt
susan, seminte de in
1 galbenus de ou
Mod de preparare Placinta cu spanac si branza
Umplutura
Branza sarata data pe razatoare sau faramitata cu ajutorul furculitei, o amestecam cu branza de vaci sau casul.
Foile
Intr-un bol punem faina cu sarea si facem in mijloc o mica adancitura.
Intr un castronel se amesteca drojdia cu 1 lingura de faina si 3-4 linguri de lapte caldut. Amestecam pana se face ca o pasta. Punem aceasta compozitie in bolul cu faina, acoperim si lasam 10 minute la loc cald. Adaugam laptele caldut si spanacul fiert, scurs bine de apa si tocat foarte marunt, apoi framantam pentru a forma un aluat moale si elastic, dar nelipicios. Impartim aluatul in 4 parti.
Intindem fiecare foaie cat putem de subtire, presarand faina. Ungem prima foaie cu untul pe care l-am topit la cuptorul cu microunde (30 sec), apoi punem a doua foaie si o ungem cu unt. Punem jumatate din umplutura si rulam. Asa procedam si cu restul de doua foi.
Dupa ce le-am rulat le ungem cu galbenus de ou si presaram susan si seminte de in. Se asaza intr o tava in care am pus hartie de copt. Se dau la cuptorul preincalzit la 180 gr, timp de 50 min.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video