Va recomandam o reteta delicioasa si foarte imbietoare: conopida cu ciuperci la cuptor. Se face repede si va fi pe placul tuturor.
Ingrediente Conopida cu ciuperci la cuptor
1 conopida de aproximativ 1 kg
500 g de ciuperci
125 g unt
3 linguri de faina
1 cana de lapte
3 oua
2 rosii
200 g cascaval
sare, piper, chilii
otet, pesmet
Mod de preparare Conopida cu ciuperci la cuptor
Conopida o desfaci in buchetele si o oparesti in apa sarata in care ai adaugat si o lingura de otet. Apoi ungi cu unt in vas termorezistent si il pudrezi cu pesmet, dupa care pui acolo buchetelele de conopida, bineinteles dupa ce le-ai scurs putin. Apoi cureti si speli ciupercile le tai felii sau cum doresti (ideea e sa se simta) si le calesti in unt. Pui laptele intr-o craticioara la foc si adaugi untul, apoi si faina si freci pana se omogenizeaza si rezulta un sos, dupa care iei de pe foc. Dupa ce se raceste cat de cat adaugi ouale batute si 100 g de cascaval. Ciupercile calite se pun peste conopida si se taie si rosiile felii si se pun. Apoi peste toata acestea se toarna sosul care l-am preparat, se condimenteaza si deasupra se mai rad restul de cascaval si cateva bucati de unt.
Dai totul la cuptor pentru circa 30 de minute.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video