Iata o noua reteta la Concursul nostru trimisa de Akyanca: Racitura de pasare in forma de ou. Participa si tu cu retetele tale de suflet AICI! Poti castiga o masina de facut paine sau un storcator de fructe.
Ingrediente
-1 cocos de tara
-3 l apa
-2 capatani usturoi
-1 lingurita boabe de piper
-2 morcovi mai micuti
– sare
-3 foi de dafin
– avem nevoie de 17 oua
-cateva fire de marar pentru ornament
Mod de preparere
Se pune cocosul la fiert c-am 1h 30 min maxim 2 h. Se piseaza usturoiul si se pune in zeama rezultata din fierbere apoi se pune si foile de dafin, piperul. Se lasa sa ia gust dupa care se strecoara zeama. Scobim ouale, scoatem continul, spalam coaja de ou si o lasam la uscat dupa care se asaza carnea taiata marunt, o crenguta de marar, morcovul si se toarna zeama. Se da la rece. Dupa ce s-au intarit foarte bine, decojim cu grija coaja de ou. Ti-e mai mare dragul sa mananci asa o racitura.
Pofta buna!