Iata o reteta delicioasa, usor de facut: Placinta de peste.
Ingrediente Placinta de peste
– 1 kg de file alb de peste ( eu am folosit pangasius)
– o legatura patrunjel verde
– 3 morcovi mici
– 2-3 cozi de telina
– 2 maini mazare congelata
– 2 maini fasole verde congelata
– o conopida mica (eu nu am pus)
– o telina mica
– 2 linguri pesmet
– 150 g smantana
– 2 oua
– 150 g unt
– 100 g cascaval ras
sare, piper, condimente dupa gust
– un ardei gras rosu
– un pumn boabe de porumb
– inca 100 g de cascaval ras
Mod de preparare Placinta de peste
Se curata si se spala bine legumele, se toaca marunt dupa placul fiecaruia. Apoi se pune untul intr-o tigaie incapatoare la topit, apoi se adauga legumele, sare, piper, condimente, eu am pus morcovii primii, apoi restul, se calesc pana se rumenesc un pic la foc iute, cam 10 min, apoi se lasa putin la racit. Intre timp tapetam o tava patrata cu unt si cu pesmet si punem jumatate din cantitatea de peste (in cazul meu 2 bucati). Cand legumele s-au racorit adaugam ouale batute, smantana, patrunjelul si o lingura de pesmet, turnam amestecul in tava si apoi restul de peste. Bagam tava 15-20 de min la cuptor, apoi adaugam cascavalul ras si mai lasam inca 15 min.
Incearca si aceasta reteta video