Ultimele

Placinta cu urda si marar ca in Maramures

Retetele tale » Placinta cu urda si marar ca in Maramures
Placinta cu urda si marar ca in Maramures

Oanapl10 ne-a trimis aceasta reteta minunata de: Placinta cu urda si marar ca in Maramures.

 

Ingrediente Placinta cu urda si marar ca in Maramures


-pentru aluat:
500 g faina
1-2 linguri zahar
7 g drojdie uscata
1 ou
25 ml ulei
300 ml apa calduta
sare

-pentru umplutura:
500 g urda
1 legatura marar
1 ou
sare

 

 

Mod de preparare Placinta cu urda si marar ca in Maramures


Aluatul: Se cerne faina. Se adauga sarea si oul batut. Drojdia se dizolva cu zaharul si se adauga peste faina. Se toarna putin cate putin din apa calduta si se framanta pana cand aluatul devine elastic. Se adauga uleiul si se framanta pana se incorporeaza. Se acopera vasul cu un prosop si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Umplutura:

Se bate oul si se amesteca cu urda si cu mararul. Seadauga sare dupa gust.

Se imparte aluatul in 10 bile si se lasa pe masa de lucru la crescut.
Se intinde o foaie din fiecare biluta si se pune cate 2 linguri din umplutura in mijloc. Se aduna marginile si se preseaza. Se mai lasa putin la crescut si apoi se pun intr-o tigaie antiaderenta in ulei incins. Se prajesc pe ambele parti la foc mic.
Cand sunt gata se scot pe un servet de bucatarie pentru a absorbi grasimea.

Aluatul:

Cerni faina, apoi adaugi sarea si oul batut. Drojdia o dizolvi cu zaharul si o adaugi peste faina. Torni putin cate putin din apa calduta si framanti pana cand aluatul devine elastic. Adaugi uleiul si framanti pana se incorporeaza. Acoperi vasul cu un prosop si lasi la dospit pana isi dubleaza volumul.

Umplutura:

Bati oul si il amesteci cu urda si cu mararul. Adaugi sare dupa gust.

Imparti aluatul in 10 bile si le lasi pe masa de lucru la crescut.
Intinzi o foaie din fiecare biluta si pui cate 2 linguri din umplutura in mijloc. Aduni marginile si le presezi in mijloc. Mai lasi putin la crescut si apoi le pui intr-o tigaie antiaderenta in ulei incins. Le prajesti pe ambele parti la foc mic.
Cand sunt gata le scoti pe un servet de bucatarie pentru a absorbi grasimea. Le servesti alaturi de o cana de lapte.

 

Incearca si aceasta reteta video

Data articol: septembrie 13, 2020