Iata un preparat delicios si aspectuos: Placinta cu ciuperci si branza.
Ingrediente Placinta cu ciuperci si branza
300g faina, 180g unt, 4 linguri de apa rece, 700g ciuperci, o ceapa mare, o lingura de unt pentru uns tava, 150g branza de oi rasa, 100g cascaval, 2 linguri de ulei de masline, condimente uscate (maghiran, cimbru, busuioc, piper, coriandru, oregano), o lingurita de legume deshidratate, un ou, sare, o lingurita de boia dulce, cateva fire de marar verde tocat marunt, o lingurita de seminte de in (comestibil), o lingurita de seminte de susan, o ligurita de seminte chimen, o legatura de patrunjel verde.
Mod de preparare Placinta cu ciuperci si branza
1. Se framanta un aluat elastic din faina cernuta, un praf de sare, untul topit si apa rece care se baga in frigider. Ceapa curatata si taiata marunt se caleste impreuna cu ciupercile curatate si spalate apoi feliate in uleiul de masline apoi se condimenteaza dupa gust, se opreste focul si se adauga patrunjelul tocat marunt si se lasa sa se racoreasca putin.
2. Se scoate aluatul de la rece apoi jumatate din el se intinde intr-un vas termorezistent, uns in prealabil cu unt. Se toarna peste aluat amestecul de ciuperci si ceapa apoi se rad prin razatoare branza si cascavalul.
3. Din restul de aluat ramas se intinde o foaie rotunda cu care se acopera placinta, se preseaza cu degetele marginea, se indeparteaza excesul de aluat care se intinde cu sucitorul si din el se decupeaza floricele care se trec prin boiaua dulce, frunzulite care se trec prin mararul tocat fin si cu care se orneaza placinta, dupa ce am uns-o cu ou batut, am intepat-o cu furculita din loc in loc si am presarat semintele pe toata suprafata ei. Se da la copt, cca 30 de minute, la foc potrivit, pana se rumeneste frumos. Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video