Iata o noua reteta trimisa de Vendy: Placinta cu carne.
Ingrediente Placinta cu carne
– 250 gr margarina
– 4 lingura ulei
– 1 buc. ceapa alba
– 1 varf sare
– 1 lingura otet
– 500 gr faina alba
– 180 ml smantana
– 1 lingurita piper
– 3 buc. oua mari
– 500 g carne tocata (vita si porc)
Mod de preparare Placinta cu carne
Intr-un bol, margarina (care a fost scoasa din frigider cava mai devreme si este moale), se amesteca cu un ou, 150 g smantana, otetul, un varf de cutit de sare si faina. Se amesteca bine, pana compozitia devine omogena iar aluatul rezultat, se tine la frigider timp de o ora. Intre timp, intr-o tigaie, se caleste ceapa in ulei (care a fost taiata marunt), se adauga si carnea tocata si eventual daca nu lasa carnea apa, o cescuta de apa. Se lasa la fiert pana scade apa. Se adauga sare si piper in timpul prepararii. Se ia de pe foc atunci cand este gata fiarta si cand s-a racit, se adauga un ou, 2 linguri de smantana, sare si piper dupa gust. Aluatul il impartim in doua. Pe o suprafata de lucru, presaram putina faina si intindem cu sucitorul o foaie de 1/2 cm grosime. Taiem marginile, in linii drepte, si pe o jumatate de suprafata, intindem compozitia de carne. Impaturim foaia, presam cu degetele marginile pentru a nu iesi compozitia, ungem cu un ou batut cu un praf de sare si dam la cuptorul, incalzit in prealabil, la 180 de grade, timp de 30 de minute. Se serveste calda sau rece cu ketchup deasupra.
Incearca si aceasta reteta video
foto: Depositphotos.com