Pentru astazi va prezentam o gustare foarte simplu de pregatit. Placinta cu branza de oaie, urda si marar poate fi alegerea perfecta pentru un aperitiv in cazul in care s-au anuntat musafiri in weekend. Pofta buna!
Pentru aluat
250 de grame de faina
un pachet de unt
20 de ml de apa foarte rece
un praf de sare
o lingura de zahar
un ou
Pentru umplutura
O bucata de branza de oaie
Un pumn de branza proaspata de vaca
O bucata de urda dulce
O legatura zdravana de marar
un plic de zahar vanilat
un ou
2 linguri de smantana
Aluatul: Intr-un bol pun 250 de grame de faina, apoi untul taiat cubulete (sa fie mai rece). Amestec pana devine un aluat nisipos. Adaug apa rece – 20 de ml, oul, sarea si lingura de zahar. Pastrez din aluat un cocolos pentru fasiile de deasupra placintei. Intind o foaie pe o parte si pe cealalta. Asez intr-o tava foaia si pun umplututa, pe care o prepar astfel: un pumn de branza proaspata de vaca, o felie de branza de oaie, o felie de urda dulce, 2 linguri de smantana, un ou, un plic de zahar vanilat si o legatura mare de marar. Amestec si pun compozitia in tava. Ornez cu fasii de coca.
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de locrifa de la Pixabay
Cuvinte cheie: aperitive sarbatori, placinta branza, Placinta cu branza de oaie urda si marar, reteta placinta branza, retete placinte de casa