Pentru astazi va prezentam o gustare foarte simplu de pregatit. Placinta cu branza de oaie, urda si marar poate fi alegerea perfecta pentru un aperitiv in cazul in care s-au anuntat musafiri in weekend. Pofta buna!
Ingrediente Placinta cu branza de oaie urda si marar
Pentru aluat
250 de grame de faina
un pachet de unt
20 de ml de apa foarte rece
un praf de sare
o lingura de zahar
un ou
Pentru umplutura
O bucata de branza de oaie
Un pumn de branza proaspata de vaca
O bucata de urda dulce
O legatura zdravana de marar
un plic de zahar vanilat
un ou
2 linguri de smantana
Mod de preparare Placinta cu branza de oaie urda si marar
Aluatul: Intr-un bol pun 250 de grame de faina, apoi untul taiat cubulete (sa fie mai rece). Amestec pana devine un aluat nisipos. Adaug apa rece – 20 de ml, oul, sarea si lingura de zahar. Pastrez din aluat un cocolos pentru fasiile de deasupra placintei. Intind o foaie pe o parte si pe cealalta. Asez intr-o tava foaia si pun umplututa, pe care o prepar astfel: un pumn de branza proaspata de vaca, o felie de branza de oaie, o felie de urda dulce, 2 linguri de smantana, un ou, un plic de zahar vanilat si o legatura mare de marar. Amestec si pun compozitia in tava. Ornez cu fasii de coca.
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de locrifa de la Pixabay