Va recomandam un desert savuros si nu foarte complicat: Placinta cu branza.
Ingrediente Placinta cu branza
pentru foaie:
200 grame iaurt
un plic praf de copt
400 g faina
un praf de sare
250 g margarina
coaja de la o lamaie
Umplutura Placinta cu branza
500 g branza vaci
stafide
6 linguri zagar
2 plicuri zahar vanilat
1 sticluta esenta rom.
2 oua
100 g stafide
Mod de preparare Placinta cu branza
Margarina se lasa o ora afara pentru a se inmuia putin, apoi se amesteca cu iaurtul, se omogenizeaza bine. Se adauga treptat faina, se pune praful de copt, coaja de lamaie si se obine un aluat. Se lasa la rece 2 ore.
Preparam separat umplutura:
Branza de vaci o amestecam cu zaharul, cele 2 oua, esenta de rom si zaharul vanilat si stafidele. Amestecam bine
Din aluatul obtinut intindem 2 foi. Punem intai o foaie, apoi, umplutura si acoperim cu celalta foaie. Se da la cuptor. Serviti cu placere
Incearca si aceasta reteta video