Piftie de porc

26 decembrie 2010,

Ingrediente
2 ciolane de porc (circa 2 kg), 1/4 kg sorici sau 2-3 picoare de porc, o ceapa (50 g ), foi de dafin,5 – 6 catei de usturoi, 10 boabe de piper, o lingurita rasa de sare .

Mod de preparare
Carnea se spala si se pune la fiert cu apa rece .Se adauga piperul,foi de dafin, sarea si ceapa intreaga. Ca sa nu se tulbure, piftia se fierbe de la inceput la foc mic fara clocote, cu capacul tras putin deoparte. Timpul de fierbere trebuie sa fie de 4-5 ore, ca sa se desprinda bine carnea de pe oase si lichidul sa scada pana la nivelul carniiGrasimea de deasupra se culege toata; astfel, se va observa si gradul de coagulare al supei.  In supa se adauga usturoiul taiat marunt si sare, dupa gust.  Nu se amesteca prea mult cu ligura, ca sa nu se tulbure. Se strecoara si se toarna peste carnea asezata in castronele. Supa se poate lasa si nestrecurata, daca se doreste ca usturoiul sa ramina in ea. Dupa ce s-a racit, se introduc formele in frigider, unde se lasa 3-4 ore. Se scoate din forme. 

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita