De pe masa de Sarbatori n-are cum sa lipseasca piftia. Iata o reteta delicioasa de piftie de cocos.
INGREDIENTE Piftie de cocos
1 cocos; 4 morcovi, 2 cepe, 1 radacina patrunjel, 2 foi de dafin, piper boabe, sare,1 capatana usturoi si 4 oua fierte, frunze de patrunjel pentru decor
MOD DE PREPARARE Piftie de cocos
Se spala carnea, se transeaza si se pune la fiert in apa multa ( carnea de cocos se fierbe mai mult!); luam spuma in mai multe randuri apoi punem 1 lingura de sare, 2 cepe intregi si lasam sa fiarba; spre sfarsit punem leguminoasele si condimentele; daca e gata fiarta carnea se strecoara zeama si o combinam cu pasta de usturoi.
Portionam carnea in boluri mici , decoram cu felii de ou, frunze de patrunjel, rondele de morcov si completam cu zeama strecurata, apoi se duc la rece.
Daca dorim putem pune carnea pe platouri mari, ovale , decoram si acoperim cu zeama de pasare.
Se vor taia portii egale pentru fiecare invitat.
Incearca si aceasta reteta video
foto: Deposiphotos.com