Va propun acum o alta alternativa la clasicul snitel sau friptura de piept de pui sau curcan, la care am ajuns pornind chiar de la 2 bucati de piept de curcan pregatite pentru snitele: Piept de curcan umplut cu mozzarella si legume
INGREDIENTE Piept de curcan umplut cu mozzarella si legume
Avem nevoie de :
carne de pui/curcan asezonata cu sare si piper si pregatita ca si pentru snitel,
putina branza mozzarella,
o ciuperca champinion taiata cubulete,
o mana de ardei taiat julienne ( eu am avut o combinatie de mai multe culori) ,
o lingura de ulei de masline,
100 ml apa,
50 ml vin alb,
2 linguri de piure de tomate ( eu am pus un piure cu aroma de busuioc) ,
o frunza de dafin,
boabe de piper intregi.
MOD DE PREPARARE Piept de curcan umplut cu mozzarella si legume
Intindem bucatile de carne si le suprapunem ca sa avem o bucata mare si plata. Asezam peste ea legumele in strat subtire si punem mozzarela la un capat .
Rulam cu grija si asezam intr-un vas termorezistent. Turnam peste amestecul facut din apa, vin, piure de rosii, ulei de masline, putina sare. Adaugam o frunza sau doua de dafin si presaram peste boabe de piper.
Lasam la cuptor la 210 grade 15 minute cu vasul acoperit si inca 15-25 cu el descoperit sa scada apa si sa se rumeneasca carnea. Cand e rumenita bine carnea se scoate pe o farfurie cu putin sos .
Se taie cu un cutit foarte bine ascutit si se serveste calda, eu am acompaniat cu niste cartofi fierti in abur si rumeniti apoi putin la cuptor
Incearca si aceasta reteta video
Foto: pixabay.com