Pateurile sunt gustari simple pe care le prefera multe persoane atunci cand sunt in trecere sau nu au timp sa manance altceva.
Ce spuneti daca preparam impreuna pateuri de casa cu ciuperci si branza, foarte gustoase si simple. Noi le numim delicii apetisante foarte mici si pufoase, create din foietaj de patiserie cu ciuperci, branza Gouda si aroma de cimbru proaspat, care sunt foarte bune pentru o după-amiază in familie, si de ce nu pentru micul dejun.
Produse pentru 20 de bucati
Ingrediente Pateuri simple cu ciuperci si branza
1/2 pachet de foietaj de patiserie
250 g ciuperci
100 g branza Gouda
cateva crengute de cimbru proaspat
50 g unt
1 ou batut
piper negru
sare
Mod de preparare Pateuri simple cu ciuperci si branza
Se spala si se taie ciupercile. Gatiti-le in unt cu putina sare si piper. Taiati bucati mici de branza Gouda. Ungeti o tigaie mare, rotunda, cu o multime de unt. Se dizolvă foietajul de patiserie si se taie în pătrate. Întindeti usor cu mâinile si puneti in mijloc bucati de ciuperci mici. Se presara cu cimbru proaspat si pune o bucata de branza pe partea de sus.
Inchideti in forma de triunghi si apasati usor marginile cu furculita pentru a se lipi. Asezati pateurile in tigaie. In mod similar, procedati si cu celalalte. Dupa ce le-ati pus intr-o tigaie sau o tava, ungeti cu ou pentru a se aurii, exact ca la cozonaci.
Citeste continuarea aici.
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de Christopher Chilton de la Pixabay