Veronica22 ne-a trimis o reteta minunata: Pate pe carpacio de mere.
Ingrediente Pate pe carpacio de mere
Pate de ficat :
1 kg ficat de pui
4 cepe mari
3-4 catei de usturoi
150 gr unt
200 ml supa de pui(apa+ concentrat de pui)
10 gr gelatina
sare, piper, boia dulce
Carpacio de mere:
2 mere
3 linguri de suc de lamaie
2 linguri sos de otet balsamic
sare de mare
piper negru
1 lingurita de miere
2 lingurite de mustar
3 linguri de ulei
o lingura miez de nuca taiat cu cutitul
Mod de preparare Pate pe carpacio de mere
Pate:
Ceapa tocata se pune la calit in 50 gr unt. Dupa ce s-a calit ceapa adaugam ficateii si dupa cateva min condimentam. Adaugam supa de pui si lasam sa fiarba bine pana cand scade aproape toata zeama. Dam deoparte de pe foc. Se adauga untul si se amesteca.
Punem compozitia intr-un vas mai inalt si adaugam gelatina hidratata si apoi pasam cu blenderul pana obtinem o pasta foarte fina. Turnam in forma si lasam la rece cateva ore.
Carpacio:
Merele spalate se curata de seminte si se taie felii foarte subtiri si se stropesc cu zeama de lamaie pentru a nu oxida.
Sosul: sosul de otet balsamic, mierea, mustarul, sare, piper, ulei se amesteca intr-un bol. Se aranjeaza pe farfurie feliile de mar in forma de evantai. Stropim din belsug cu sosul obtinut si apoi deasupra la mijloc asezam felii de pateu. Deasupra presaram si miez de nuca taiat.
Incearca si aceasta reteta video