Iata o noua reteta trimisa de ChelaruE: Pasta de peste.
INGREDIENTE Pasta de peste
– 4 kg peste mare
– 2 kg ceapa
– 2 kg morcov
– 1 litru ulei
– 500 ml otet 9 grade
– 500 ml apa
– 400 grame bulion ( 800 ml suc de rosii )
– foi dafin, sare, piper
MOD DE PREPARARE Pasta de peste
Pestele se curata, se spala bine si apoi se pune la fiert (intreg) in jur de 6-7 ore impreuna cu otetul, apa, sarea si jumatate din cantitatea de ulei. Cand este gata se da la racit, se alege de oase si se da prin masina de tocat carne.
Ceapa se toaca foarte marunt. Morcovul se da prin razatoarea mica. Punem ceapa si morcovul peste peste, adaugam restul de ulei, bulionul, foile de dafin si piperul.
Se mai lasa la fiert pana se incheaga si se ridica uleiul la suprafata ( 1 – 1.5 ore ).
Pasta de peste fierbinte se pune in borcane de 800 grame (incalzite in prealabil) si se sterileaza la cuptor 10 minute la foc mic.
Pofta buna !!!
Incearca si aceasta reteta video