Vendy a trimis o reteta minunata de Parjoale de naut si morcovi.
Ingrediente Parjoale de naut si morcovi
– 350 g naut fiert
– 200 g morcovi rasi (proaspeti sau din conserva)
– 1 buc ceapa alba
– 1 buc ou
– 1 buc cartof mare fiert
– 1 lingurita sare
– 1 varf de cutit coriandru uscat
– 3 linguri faina de ovaz
– 1/2 lingurita piper macinat
Mod de preparare Parjoale de naut si morcovi
Puneti intr-un blender nautul fiert, morcovii din conserva (sau proaspeti rasi ), ceapa taiata bucati mari, coriandrul, piperul, sarea, cartoful fiert si mixati. Va rezulta o pasta omogena pe care o veti rasturna intr-un bol. Adaugati oul si faina. Amestecati bine cu o lingura de lemn sau chiar cu mana. Se gusta de sare si daca este nevoie mai adaugati. Compozitia trebuie sa fie mai groasa si sa nu se lipeasca de mana. Din aceasta compozitie se formeaza parjoalele care se pun intr-o tava in care am pus hartie de copt. Se coc in cuptorul incalzit in prealabil, la 200 de grade timp de 15-20 de minute, apoi se intorc pe cealalta parte si se mai coc 5 minute. Se pot servi alaturi de cartofi, orez, legume sau salata de verdeturi.
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de MarkusTT de la Pixabay